PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

De gekste wetten in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten staat bekend om de American Dream. Alles kan in Amerika als je maar je best doet, je hebt alles in de hand. Toch zijn er genoeg dingen die niet kunnen, omdat er een weet tegen is. Dit is natuurlijk logisch, omdat de Verenigde Staten anders binnen de kortste keren zou veranderen in een land waarin iedereen vogelvrij is. Er zijn echter ook dingen die heel normaal zijn, maar toch verboden zijn in de Verenigde Staten. Vandaag behandelen we enkele wetten in die gelden in de VS, maar gelukkig niet in het Nederlandse strafrecht, waarbij zelfs de beste advocaat Delft je niet kan helpen.

 

Op zondag zijn een hele boel dingen verboden in de Verenigde Staten. Zo mag je in Alabama geen domino spelen op deze dag. Ook mogen restaurants geen kersentaart verkopen in Kansas op zondag. Als je in Columbus, Ohio cornflakes verkoopt als supermarkt, dan overtreed je de wet. In Hartford, Connecticut mag je op zondag zelfs geen zoen aan je vrouw geven.

 

Ook hebben de Amerikanen iets met hoeden, want op dat gebied zijn er ook een aantal rare wetten. In augustus mag je namelijk niet op een ezel door de hoofdstraat rijden in Lang, Kansas, tenzij de ezel een strooien hoed draagt. In het Pine Island-district in Minnesota moet een man zijn hoed afnemen voor elke koe die hij tegenkomt. Vrouwen in Saco, Missouri zijn ook niet veilig op hoedengebied, want zij mogen geen hoeden dragen die dieren, kinderen of verlegen mensen aan het schrikken kunnen maken.

 

En dan zijn er ook nog een paar wetten waarbij je je afvraagt wat er gebeurd is dat de invoering van deze wet noodzakelijk was. In Trenton, New Jersey mag je bijvoorbeeld geen bedorven augurk op straat gooien, terwijl het in heel Californië verboden is expres een paard te laten struikelen.