PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Overlevingsstrategieën voor mensen met HSP

Mensen die hoog gevoeligheid hebben, worden gemakkelijk overweldigd door prikkels, worden gestrest door harde geluiden en sterke geuren, zijn extreem scherpzinnig, hebben een rijk en vaak intens intern leven en hebben voldoende rusttijd nodig om hun evenwicht (en gezond verstand) te bewaren. Als je HSP hebt, is het handig als je dit weet van jezelf, want zo kun je er in je dagelijks leven rekening mee houden. Vandaag bespreken we enkele overlevingsstrategieën voor mensen met HSP.

 

Voldoende slaap

Gebrek aan slaap (minder dan zeven uur, voor de meeste mensen) staat erom bekend geïrriteerdheid, humeurigheid en verminderde concentratie en productiviteit bij de gemiddelde persoon te veroorzaken. Gezien de al opgedreven zintuigen van mensen met HSP, ben ik ervan overtuigd dat gebrek aan slaap een zeer gevoelig leven bijna ondraaglijk kan maken. Het krijgen van voldoende slaap kalmeert je zintuigen en helpt je om te gaan met een al overweldigende wereld.

 

Eet regelmatig en gezond

Honger kan de stemming of concentratie van personen erg verstoren, bij mensen met HSP is dit alleen nog maar erger. Houd je gespannen zenuwen blij door een constante bloedsuikerspiegel te handhaven voor regelmatige, gezonde, uitgebalanceerde maaltijden en snacks. Visolie (omega-3)-supplementen kunnen ook helpen, omdat de hersenen hiervan houden.

 

Noise cancelling koptelefoons

Een vriend introduceerde Peltor oorbeschermingshoofdtelefoons (meestal gebruikt door bouwvakkers) toen ik jong was en studeerde voor examens. Waar ik ook ben ter wereld, sindsdien heb ik altijd een paar bij me gehad. Mensen met HSP zijn zeer gevoelig voor ruis, dat niet bediend kunnen worden en de geliefde koptelefoons geven de controle over de persoonlijke vrede in de vaak lawaaierige opdringerige wereld.

 

Beperk cafeïne

Mensen met HSP zijn gevoelig voor cafeïne. Als je een koffiedrinker bent en je herkent jezelf in de kenmerken hoog sensitief, dan is het opgeven van koffie een grote stap richting een meer verzameld en kalm leven.