PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

De kans op een inbraak verkleinen

Woninginbraak komt helaas nog regelmatig voor. Het geeft natuurlijk geen fijn gevoel wanneer je weet dat er vreemde mensen met verkeerde bedoelingen in je huis zijn geweest. Aannemelijk is dat ze op zoek waren naar spullen die voor jou erg waardevol zijn. En misschien hebben ze ook wel wat meegenomen. Heel vervelend, daarom moet je er ook alles aan doen om inbrekers buiten de deur te houden. Inbrekers houden er namelijk helemaal niet van als ze veel moeite moeten doen om een huis binnen te komen. Hoe langer inbrekers erover doen om een huis binnen te komen, hoe groter de kans is dat ze het opgeven. Hieronder lees je een aantal tips over hoe je inbrekers kan afschrikken.

Om te beginnen moet je altijd de deuren op slot draaien als je het huis verlaat. Dit is misschien overbodig om te zeggen, maar toch gebeurt het nog vaak dat mensen het vergeten of denken dat het niet nodig is als ze maar eventjes weg zijn. De voordeur alleen maar dichtgooien is niet voldoende, inbrekers kunnen met een pasje heel gemakkelijk het slot kraken. Als de deur echt op slot is gedraaid met een sleutel is dit onmogelijk. Ook is het goed om het huis een bewoonde indruk te geven, ook al ben je een dagje weg. Je hoeft natuurlijk niet meteen alle lampen de hele dag aan te laten staan, maar je zou wel kunnen denken aan timers. Die regelen het licht in huis gedurende de dag en zorgen ervoor dat er bepaalde momenten lichten aan gaan. Een huis wat de hele dag donker is, is voor inbrekers een fijne prooi.

Natuurlijk is een inbraak nooit volledig uit te sluiten, daarom raad ik ook aan om een CCTV installatie rondom het huis te installeren. Als er dan toch een inbraak plaatsvindt, kan de inbreker wellicht worden herkend met behulp van een alarmsysteem . Dan heb je een grotere kans dat de gestolen spullen weer bij jou terugkomen.

https://onlinecamerashop.nl