PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Ga je verhuizen? 5 tips voor een stress-vrije verhuizing

Een nieuw huis is leuk, spannend, maar kan ook leiden tot veel stress. Van tevoren een goede planning malen voor je verhuizing kan al een hoop stress voorkomen. Hieronder geven we je 5 tips voor een stress-vrije verhuizing.

 

  1. Maak een gedetailleerde checklist

Ga er even rustig voor zitten en loop alles na waar je aan moet denken bij de verhuizing. Schrijf al deze zaken puntsgewijs op en maak daarbij een onderscheid tussen wat je voor, tijdens en na de verhuizing moet doen. Denk daarbij aan het regelen van verhuisdozen, een verhuiswagen, eventuele tijdelijke opslag voor huisraad of auto’s en motoren en vrije dagen en eventuele verhuisvergoeding aanvragen bij je werkgever. Je kunt op het internet ook bestaande checklists vinden die je kunt gebruiken. Bekijk bijvoorbeeld eens de checklist van De Goedkope Verhuizer. 

 

  1. Geef op tijd je adreswijziging door

Zorg ervoor dat je tijdig mensen op de hoogte stelt van je verhuizing. Denk daarbij aan familie en vrienden, maar vooral ook aan officiële instanties als de belastingdienst, DUO en de huisarts. Denk er ook aan om ook je nieuwe adres door te geven aan alles waarop je geabonneerd bent, de sportschool en de verenigingen waar je lid van bent. Je kunt ook een verhuisservice regelen voor het doorsturen van je post.

 

  1. Regel tijdig verzekeringen en diensten

Zorg ervoor dat je tijdig je verzekeringen in orde maakt. Denk daarbij aan een woonhuis verzekering of opstalverzekering waarbij het huis verzekerd is en een inboedelverzekering die je afsluit voor alles wat er in het huis staat. Geef je nieuwe huurgegevens door voor de huurtoeslag. Ook is het een goed moment om verschillende aanbieders van telefoon- en internetaansluitingen en energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

 

  1. Neem de tijd

Het spreekt voor zich dat je de tijd moet nemen om een goede planning en een checklist te maken. Maar neem ook de tijd om op te ruimen. Het is een goed moment om schoon schip te maken en alles wat je niet meer nodig hebt weg te doen. Neem ook de tijd om rustig alle dozen in te pakken en te noteren wat je in welke doos hebt gestopt. Zo kun je in je nieuwe huis alles makkelijk terugvinden. Maar neem vooral de tijd op de verhuisdag zelf, en zorg dat je regelmatig even uitrust.

 

  1. Doe het niet zelf maar besteed je verhuizing uit

Ben je al vaker verhuisd? Dan weet je dat je al snel één of twee volle dagen kwijt bent aan het verhuizen van alle meubelen en dozen. Dat is op zich al erg genoeg, maar als je familie en vrienden hebt gevraagd om te helpen dan moet je ook twee dagen een beroep doen op hun goodwill en tijd. Deze tijd kun je besparen door je verhuizing uit te besteden aan een professionele verhuisdienst. Een verhuisdienst zorgt ervoor dat al je spullen veilig en snel worden overgebracht zodat je dezelfde avond nog in je eigen bed kunt slapen. Natuurlijk kost het wel wat, maar als je graag stress-vrij wilt verhuizen is het inschakelen van een verhuisdienst echt een aanrader. Vergelijk van tevoren de offertes die je opvraagt bij de verschillende verhuisbedrijven.