PNR Merchandising
Business / Marketing and Advertising

Zig-rig… vreemd maar heel succesvol

In de zomermaanden ligt de karper vaak lekker te zonnen in de bovenste lagen van het water, In de winter blijkt de karper vaak op mid-water te hangen en als de karper verplaatst dan is dit niet vaak geheel aan de oppervlakte of strak op de bodem. Eigenlijk kan de conclusie getrokken worden dat de karper het merendeel van zijn tijd ergens mid-water aanwezig is. Waarom vissen we dan bijna allemaal strak op de bodem met een voerplek….? Het aanbieden van aas ergen in de waterkolom (ergens tussen de bodem en het wateroppervlakte) is eigenlijk veel logischer om karper te kunnen vangen. Daarbij is er vaak goed dressuur doorbrekend. Er wordt namelijk hier nog weinig actief gevist.

De Zig-rig is speciaal ontworpen om de karper op te vangen in mid-water (of van de bodem / net onder het oppervlakte). De zig-rig wordt gevist met een loodmontage, waarbij de soms meterslange onderlijn recht omhoog gevist wordt met een drijvend aasje. Eventueel kan het drijfvermogen versterkt worden door een float-controler tussen het aas en het lood. Dit is eigenlijk onmisbaar materiaal in elke tacklebox voor die momenten dat de karper niet op de bodem lijkt te willen azen.

Nu is de kans dat de karper nu precies langs het aas zwemt minder groot, tenzij de zwemroutes van de karpers bekend zijn door eerdere sessies of door het simpelweg zien van de karper. Om de karper naar de stek te trekken kan gebruikt gemaakt worden van lichte voerdeeltjes. Dit voer moet niet direct naar de bodem afzakken om hier een voerstek te maken. Het voer moet juist in de waterkolom blijven hangen om hier de vis op te vangen. Om deze drijvende wolk aan te brengen kan gebruik gemaakt worden van een spomb. Dit is een soort van raket waarmee kleine, tot zeer kleine, voedseldeeltjes gevoerd kunnen worden op grote afstanden. Wel vraagt dit een stevige hengel en een viskist met voldoende trekkracht om het gewicht van het voer tijdens het werpen te kunnen dragen. Enkele lichte voerdelen zijn, geweekt brood, kokosmelk, yoghurt drink (wolkt enorm), geweekte maden en speciale zig-mix. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/