Pnr-merchandising

Informatie over het aanschaffen van zonnepanelen

Energie

Hoewel het aanschaffen van zonnepanelen goed is voor een meer duurzame toekomst en op den duur zorgt voor de reductie van uw vaste lasten, is de aanschaf van de zonnepanelen in eerste instantie een grote uitgave. EnerSolar heeft zichzelf als doel gesteld om klanten in het hele traject bij te staan zodat u zeker kan zijn dat u de juiste keuzes maakt én de juiste prijs betaald. Nadat de adviseur bij u thuis is geweest om de mogelijkheden te bekijken en uw persoonlijke wensen te onderzoeken, ontvangt u een complete offerte zodat u precies weet wat de kosten zijn. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.  

Hoe berekent Enersolar de kosten bij de aanschaf van zonnepanelen?

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de kosten van de installatie en de zonnepanelen aanschaffen. Het aantal zonnepanelen en de kwaliteit van deze panelen zijn van invloed op de prijs. De daadwerkelijke installatie van de zonnepanelen laat u het beste over aan professionals, deze kosten worden berekend aan de hand van het aantal manuren dat nodig is om de panelen te installeren. Het is belangrijk om het installeren op een verantwoorde en veilige manier te doen, daarom is bijvoorbeeld de toegankelijkheid van het dak bepalend voor het aantal benodigde uren om het werk veilig uit te voeren. Bij het huisbezoek wordt dit daarom bekeken en meegenomen in de offerte.

Hoe werken zonnepanelen eigenlijk?

Zonnepanelen bevatten zonnecellen en die cellen zetten zonlicht om in wisselstroom. In uw installatie wordt ook een omvormer geplaatst om deze wisselstroom om te zetten in de bruikbare stroom voor in huis. Op deze manier voorzien de zonnepanelen uw woning dus van de benodigde stroom na het aanschaffen. Er zijn momenten dat u meer stroom opwekt dan u nodig heeft en momenten dat u stroom gebruikt die u niet zelf opwekt. Dit wordt verrekend door te salderen. Het grote voordeel van salderen is dat u alleen belasting betaalt over de netto afgenomen stroom.

https://www.enersolar.nl/