PNR Merchandising
Kinderen

Buitenspelen tijdens het Coronatijdperk

Kinderen houden van spelen en vinden dit geweldig om te doen. Waar ook ter wereld, het maakt niet uit. Kinderen spelen buiten. Zij hebben er lol in en het draagt ook bij aan ontspanning, persoonlijke ontwikkeling, het maken van vrienden, gezondheid en creativiteit. Veel voordelen dus aan buiten spelen. Tegenwoordig zie je ook steeds meer kinderen buiten spelen met een kind gps tracker of een gps horloge zodat zij iets verder van huis mogen dan normaal.  

Corona en buitenspelen

De basisscholen zijn gesloten en wat doen kinderen dan het liefst; buitenspelen met elkaar. Gelukkig is dit op het moment nog mogelijk. Kinderen onder de 12 jaar, de basisschool leeftijd, mogen lekker met elkaar buitenspelen. Let er wel op dat de kinderen niet in te grote groepen samen spelen maar met een aantal tegelijkertijd. Zorg er ook voor dat de kinderen daadwerkelijk met alleen kinderen spelen en niet naar plekken gaan waar ouderen zijn. Dit om besmetting te voorkomen.

Speeltuinen gesloten

Kleine speeltuinen in de wijk zijn open, de grote speeltuinen zijn helaas gesloten. Als grote speeltuinen opengaan kan dit een “zuigend” effect hebben waardoor deze speeltuinen kunnen overstromen met kinderen en ouders. En dit is nu precies niet de bedoeling in coronatijd. Spelen in grote speeltuinen kan dus nog even niet, maar de plaatselijke speeltuintjes in de wijk zijn vrij toegankelijk.

Terugblik

Kinderen die naar de basisschool gaan hebben in deze periode nog nooit zoveel mogelijkheden gehad om buiten te spelen ten opzichte van voor Corona. Laten we dit als een voordeel zien en hopen dat de kinderen die dit meemaken hier ook op deze manier naar terugblikken. Spelen zonder al te veel fysiek contact, maar wel veel buiten zijn. Heeft ook een heerlijke kant toch?

Wanneer is alles weer normaal?

Laten we hopen dat we het coronatijdperk snel achter ons kunnen laten. Maar voorlopig ziet het eruit dat het nog wel enkele maanden duurt. 

https://www.spottergps.com/gps-horloge/kind/