PNR Merchandising
Image default
Kinderen

Maak je kinderen actieve deelnemers aan hun ontwikkeling

Maak je kinderen actieve deelnemers aan hun ontwikkeling

Kinderen zijn actieve deelnemers aan hun eigen gedragsontwikkeling. De positieve opvoedingsbenadering leert je kinderen onafhankelijkheid en helpt hen hun eigenwaarde te ontwikkelen. Kinderen leren als prettig neveneffect beter met hun ouders te communiceren en studies hebben aangetoond dat positief ouderschap leidt tot veel vertrouwen tussen kinderen en ouders. Ieder gezinslid draagt ook ​​bij aan de goede werking van het huishouden. Er zijn enkele essentiële talenten die ze als volwassenen nodig hebben als ze later zelf onafhankelijke kinderen willen opvoeden. Vandaag helpen een huis schoonmaken en de luier van een pasgeboren zusje verschonen, bespaart later tijd en geld. Door bijvoorbeeld je dochter te leren rijden op een meisjesfiets 14 inch, kan je dochter vertrouwd raken met het doen van boodschappen, iets wat ze later in de toekomst ook zal moeten doen. Leer je kinderen dus dat ze vitale leden van de familie zijn. Dit verhoogt hun zelfrespect en motiveert hen om nog meer te doen om te helpen in huis.

Laat ze beslissingen nemen

Kinderen zakgeld geven is een andere geweldige manier om hun beslissingsspieren te trainen. Zakgeld kan kinderen leren hoe ze hun toekomstige inkomsten kunnen budgetteren en beheren. Dit afgezien van het bieden van wat financieel plezier. We weten allemaal dat financiële vrijheid een van de belangrijkste kenmerken van onafhankelijkheid is. Misschien willen ze een speeltje kopen of misschien wel een mosz bag. Het hebben van zakgeld leert kinderen hoe lang het duurt om te sparen voor dingen die ze echt willen. Zakgeld leert hen ook hoe ze geld snel en heel gemakkelijk kunnen uitgeven. Op een dag zullen ze waarschijnlijk een aanbetaling voor een huis nodig hebben. Ze zullen ook die once-in-a-lifetime reis willen maken terwijl ze ook gewoon hun onkosten nog moeten betalen. Je kinderen zullen het belang van hard werken en geduld begrijpen als je wat ervaring toestaat met een klein budget (zelfs gewoon een spaarvarken helpt hierbij).

Toelage verstrekken

Elke dag zijn er honderden opties voor je beschikbaar. Pasta of pizza? De blauwe of rode rok? Cello of viool? Tweejarige hogeschool opleiding of vierjarige hogeschool opleiding volgen? Door je kinderen de hele dag door leeftijdsgebonden beslissingen te laten nemen, krijgen ze een gevoel van beheersing over hun leven. Er wordt onafhankelijk gedacht en handelen is ook het resultaat van beslissingen. Kinderen moeten oefenen met het nemen van beslissingen en het afwegen van voor- en nadelen. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor die beslissingen wanneer ze hun eigen beslissingen nemen. Ze leren van hun fouten en kunnen anderen niet de schuld geven. Door te besluiten om op een goedkope kinderfiets te rijden, kunnen ze verantwoordelijkheid nemen bij het nemen van beslissingen over waar ze naartoe willen. Ze kunnen ook zelf de boodschappen halen, omdat je ze kunt vertrouwen. Beslissingen nemen moet een natuurlijk onderdeel worden van de routine en omgeving van je gezin. Dit kan variëren van het vullen van een voorraadkast met gezonde snacks voor je 4-jarige tot je 12-jarige haar naschoolse activiteiten laten plannen.

Bevorderen van oplossingen bedenken

Het is vrij moeilijk om als ouders weerstand te bieden aan de wil om in te grijpen bij de moeilijkheden van je kinderen. Maar je moet probleemoplossing door je kinderen aanmoedigen, om dingen zelf te doen en op te lossen. Je kunt hen helpen door hen de kans te geven passende oplossingen te vinden. Vraag je kinderen “Hoe?” Op deze manier zet je je kinderen aan het denken. ‘Hoe zou je je zus kunnen troosten nu je haar actiefiguur hebt afgepakt?’

 

Gerelateerde artikelen

Perfect uitje voor kinderen

De perfecte spelcomputer voor jouw kids!

Bent u op zoek naar een pyjama van Frozen?