Ben jij een pretpark liefhebber die graag tijdens zijn vakantie een trip wilt maken? Lees hier meer

Vakantie

Bij het plannen van een vakantie naar Europa zal men waarschijnlijk een reisschema van historische en culturele bezienswaardigheden plannen. Als je in Rome bent, wil je het Colosseum zien, en wie naar Londen gaat, wil de Big Ben en Buckingham Palace bezoeken. Echter, voor de pretparkliefhebber die gelooft dat Amerika de primaire thuisbasis is van thrill rides, zijn er verschillende opties aan boord voor het verkrijgen van uw rollercoaster fix. Het is algemeen bekend dat Disney een park heeft in Frankrijk, maar dat is niet het hele eind van de pretparken in Europa. Laten we eens kijken naar vijf andere favorieten.

Welke top pretparken in europa zijn er? Welke pretparken behoren tot de beste van europa?

Alton Towers is een regelrechte uitdaging voor de achtbaanliefhebbers!

Als tweede meest bezochte themapark in Groot-Brittannië, en de elfde in het algemeen in het continent, heeft Alton Towers in vermaakt bezoekers voor meer dan dertig jaar, hoewel het terrein hebben gediend als de basis voor verschillende amusement en bijeenkomsten sinds de jaren 1860. Alton Towers staat bekend om zijn kronkelende kustvaarten zoals Thirteen en hartverscheurende droppingsritten zoals X-Sector Oblivion, plus een combinatie van een cruise en een tour op basis van de populaire Charlie en de Chocolate Factory. 

Ben je wel eens naar Phantasialand amen met je familie geweest?

Phantasialand nehoort tot de grootste pretpark in Duitsland gelegen in Bruhl, in de Noordrijn-regio van Duitsland, en brengt een voorproefje van verschillende beschavingen, met themapaviljoens gewijd aan de Oude Wereld Mexico, het Amerikaanse Wilde Westen, en het Oude China. De sensatietochten die de bijna twee miljoen bezoekers per jaar genieten zijn onder andere de omgekeerde onderzetter Black Mamba en een mijntrein-achtbaan genaamd Colorado Adventure.

Bezoek Kongeparken attractiepark in Noorwegen

Kongeparken: Vertaald naar “The King’s Park,” Kongeparken is een van de grootste toeristische attracties van Noorwegen en is voorzien van beren als de grote mascottes (in tegenstelling tot een smokingsmuis). Dit komt omdat Noorwegen het eerste land op het continent was dat teddyberen – een Amerikaanse creatie – aan de Europeanen introduceerde, en in het Koningspark genieten bezoekers van maar liefst vijftig ritten en tentoonstellingen die aansluiten bij dit thema.

Bobbejaanland, de walt Disney van België ook wel genoemd onder vele mensen

Bobbejaanland: Bobbejaan Schoepen zou wel eens de Walt Disney van België kunnen zijn. Vijftig jaar geleden opende hij het themapark dat zijn naam draagt, en vandaag de dag is het nog steeds een van de populairste parken op het continent. Bobbejaanland werd oorspronkelijk gebouwd als locatie waar Schopen zijn muzikale optredens kon uitvoeren, maar heeft ook tal van onderzetters en waterattracties en andere hogesnelheidsattracties.

Als je een echte liefhebber bent moet je Gardaland zeker niet gemist hebben!

Gardaland: Het populairste pretpark van Italië is ook een van de meest bezochte van heel Europa. Elk jaar komen bijna vier miljoen bezoekers om de omgekeerde Blue Tornado onderzeeër en de kurkentrekkers van Magic Mountain uit te dagen.

Als u wilt reizen in Europa en op zoek naar avontuur, kunt u dat en nog veel meer vinden in een van de themaparken van het continent. Neem een dagje tussendoor om monumenten te bezoeken voor wat spannend familieplezier.

https://ticketforsale.nl/