PNR Merchandising
Sport

Gebruik de juiste duikapparatuur, waaronder een trimvest

Of u nu een ervaren duiker bent of een beginneling, het is verstandig om gebruik te maken van de juiste duikapparatuur, zoals een trimvest en een ademautomaat. Duiken of snorkelen kan een mooie en onevenaarbare ervaring vormen, maar kan zonder de juiste apparatuur ook een gevaarlijke onderneming zijn. U doet er daarom goed aan om te investeren in duikkleding en duikapparatuur van goede kwaliteit, vooral als u van plan bent om vaker te duiken.

Met een trimvest blijft u op de juiste hoogte drijven

Een trimvest vormt een onmisbaar kledingstuk bij het duiken. Naast dat een trimvest zogenoemde D-ringen bevat waaraan u uw duikaccessoires kunt hangen, kunt u het trimvest natuurlijk ook gebruiken om te trimmen. Dit houdt in dat u lucht uit het vest laat ontsnappen, of juist lucht toevoegt, waardoor u op de juiste hoogte blijft drijven. Op deze manier kunt u dus op de door u gewenste hoogte blijven duiken en zo het leven in zee goed bewonderen. Bovendien is het duiken zo ook veiliger, omdat u de duikhoogte gemakkelijk in controle houdt.

Een ademautomaat is onmisbaar tijdens het duiken

Naast een trimvest heeft u bij het duiken ook een ademautomaat nodig. Een ademautomaat heeft u nodig om op een normale manier onder water te kunnen ademen. Het is tijdens het duiken dus onmisbaar. U kunt kiezen uit verschillende soorten ademapparatuur. Zo is het misschien verstandig om, als u voor het eerst gaat duiken, een niet al te duur model te kiezen. Als u niet precies weet welk soort er het beste bij uw situatie past, is het beter om eerst advies in te winnen van een expert. Hiervoor kunt u terecht bij Herman Lieven, een duikwinkel in ’s-Hertogenbosch. Met maar liefst 1000m2 aan duikapparatuur is deze winkel een expert te noemen op duik- en snorkelgebied. Voor advies op maat kunt u deze duikwinkel ook gewoon bellen